Background Image
Om Alma Assistans

Dina behov styr hela processen

Naturligtvis erbjuder vi en individuellt anpassad personlig assistans av högsta kvalitet för våra kunder och personerna i deras omgivning. Vi utgår också från att personlig assistans är en rättighet reglerad i lag och hjälper alltid våra kunder med bästa tänkbara advokathjälp kring alla frågor som rör rätten till personlig assistans.

Dessutom är det helt avgörande för oss att det är du som kund som bestämmer hur du vill leva ditt liv, med allt från hur dina assistenter bäst kan vara dig behjälplig till vad du vill göra på din fritid.

Det finns många aktörer, både kommunala och privata, som arbetar med personlig assistans. Ofta kan det som erbjuds framstå som att alla erbjuder samma sak. Men det finns några avgörande skillnader som i det enskilda fallet kan spela en helt avgörande roll.

Därför vill vi här betona några av de saker som har gjort Alma Assistans till det perfekta valet för många människor med olika funktionsnedsättningar. Kanske passar vårt sätt att arbeta även dina behov?

Vi har kollektivavtal och är medlemmar i Vårdföretagarna.

Besök allabolag.se för bolagsöversikt och ekonomisk information!

Välkommen till Alma Assistans!

Historien om Alma

Allt börjar egentligen med att jag och min fru flyttar och får nya grannar. Eftersom de också är hundägare går vi ut med våra hundar tillsammans och lär snart känna varandra och blir goda vänner. Med tiden börjar vi prata om det mesta här i livet, som vänner gör, och det som gör störst intryck på mig är deras berättelser om hur det är att leva i en familj där en person har en funktionsnedsättning. Att förstå vilka krav det ställer på alla i familjen, och vilken viktig roll personlig assistans spelar för en fungerande vardag.

Erbjuda något bättre

Det blev snabbt tydligt att även om assistenterna fungerade bra, så var det mycket hos den ansvariga assistansanordnaren som fungerade betydligt sämre. De upplevde att det var svårt att få kontakt, att deras frågor förblev obesvarade och att det var hopplöst att få klara och tydliga besked. De kände sig inte sedda eller lyssnade på, helt enkelt.

Jag kände att det här borde kunna göras betydligt bättre om man, som i de flesta andra branscher, fokuserade på en mycket högre grad av tillgänglighet och service. Att arbeta aktivt med kunderna och deras närmaste. Med det som utgångspunkt startade jag Alma 2009 med vår granne som enda kund och en vilja att erbjuda ett bättre alternativ.


Omge sig med rätt människor

Hos Alma skulle det vara snabba puckar och raka besked. Och för att de beskeden skulle vara riktiga och korrekta påbörjade jag ett samarbete med en av landets ledande advokatbyråer på lagstiftningen som rör LSS och personlig assistans. Det här sättet att arbeta uppskattades för snart blev Almas enda kund till en till och sedan ytterligare fler.

Därför är jag väldigt tacksam att Marie Hoffmann kom in tidigt och var med och byggde upp Alma och satte sin tydliga prägel på företagets verksamhet. Maries kunskaper och erfarenheter har genomsyrat företaget och fungerar som en garant för hög kvalitet i allt vi gör.


Vi växer i vår takt

Vi har växt under årens lopp och finns idag på flera orter, i främst södra Sverige, med huvudkontoret kvar i Uppsala. Vi växer gärna ytterligare, men bara om vi kan fortsätta att arbeta aktivt och nära våra kunder. Att alltid vara tillgängliga och lämna snabba och klara besked när det uppstår frågor och funderingar. För det som fungerade för min vän och granne när jag startade Alma, ska fungera lika bra för alla som kommer efter honom.

Simon Grabavac
Grundare, VD och ägare

Background Image